Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Maandag 19 november bekijk de kalender
november 2018 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

filter het aanbodreset
Zondag Dinsdag

> Lekker lang LiveOost festival

Het LiveOost festival gaat dit jaar in de eerste drie weekenden van juni plaatsvinden. Elke dag staat een andere wijk centraal. Op je gemak kun je nu de buurten van Amsterdam Oost cultureel gaan verkennen.

 

 

Het eerste weekend van juni kun je terecht in de Dapperbuurt en op IJburg. Daarna gaan we op zaterdag 8 juni door naar het Oostelijk Havengebied, waar we LiveOost combineren met De Blauwe Loper. Op 9 juni komen  Oostpoort en de Oosterparkbuurt in de belangstelling te staan. In het laatste weekend vertrekken we op zaterdag naar de Indische Buurt, waar ook het Samen Indische Buurt festival en Roots on the Road plaatsvindt.  Het afsluitende programma op zondag 16 juni is in de Transvaalbuurt, waar Moving Arts project een nieuwe Heim op de planken brengt.

 

Bij het LiveOost festival richten we ons op het podium van en voor de wijk. In diverse buurten is rondom community art projecten zoals Heim, Kringloopatelier en Muziek in de Buurt  een boeiend programma te volgen op het gebied van theater, muziek en dans. Huis­kamers, parken en pleinen zijn de podia voor de LiveOost programma’s. Bewoners van Amsterdam Oost krijgen zo jaarlijks de kans hun eigen woonomgeving op een andere manier te leren kennen.

 

Het estafette gevoel van het festival willen we benadrukken met de feestelijke opening op zaterdag 1 juni in de Dapperbuurt. Vanuit de verschillende wijken heeft Accu een fantastische Wereldburgerschap optocht voorbereid. Die krijgt haar eindpunt in de Dapperbuurt op de late zaterdagmiddag.

 

Je kunt nu al meedoen met het maken van een mooi kostuum of een fraaie vlag. Op zaterdagmiddag 23 maart is er in de Muiderkerk een open workshop en een klein optochtje als voorproefje van de grote optocht op 1 juni. Accu doet dan mee aan 24H Amsterdam Oost. Kom alvast in de sfeer en kijk op www.samendapper.nl hoe je mee kunt doen.