Wat is er vandaag in Amsterdam-Oost te doen?

Live Oost op TwitterLive Oost op Facebook
+
-
Reset

Weergave als

Weergage als KaartKaart
Weergage als LijstLijst
Donderdag 18 oktober bekijk de kalender
oktober 2018 Volgende Sluiten
M D W D V Z Z
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

filter het aanbodreset
Woensdag Vrijdag
Expo

GERDA KRUIMER

tijd: 11:00 - 17:00
door: CBK Amsterdam
gratis
1image_.jpeg

Gerda Kruimer (1963) maakt tekeningen als autonoom kunstwerk. Haar fascinatie zijn de ontelbare lijnen die onbesproken, ongezien verbanden leggen in het ruimtelijke geheel.
Een detail uit eerder werk is vaak uitgangspunt voor een nieuw kunstwerk. Zo ontstaat een serie gebaseerd op dezelfde rasters. 
De kleine werken (prints op aluminium) die in de vitrine worden getoond zijn delen van grote tekeningen die op de computer zijn verwerkt. Deze grote tekeningen waren in mei 2014 in het CBK Amsterdam te zien in de tentoonstelling ”Stroom Lijnen”. 
Het CBK heeft ook werken van Gerda Kruimer in de collectie.

Twitter .
Website
Muziek

Nachtkijker

tijd: 22:00
door: DOKA
prijs: €5
Schermafbeelding_2014-01-02_om_13.23.45.jpg

De plek voor bonte nachtdieren om diep door de nacht te duikelen met de meest kleurrijke nachtkijkers van de stad. Wees niet bang voor natte voeten, want daar dans je juist harder mee. Jules de la Courgette nodigt living legend Rob Manga uit.

GRATIS TOT 23:00, DAARNA €5

Twitter .
Website

Lekker lang LiveOost festival

 

Het LiveOost festival gaat dit jaar in de eerste drie weekenden van juni plaatsvinden. Elke dag staat een andere wijk centraal. Op je gemak kun je nu de buurten van Amsterdam Oost cultureel gaan verkennen. Het eerste weekend van juni kun je terecht in de Dapperbuurt en op IJburg. Daarna gaan we op zaterdag 8 juni door naar het Oostelijk Havengebied, waar we LiveOost combineren met De Blauwe Loper. Op 9 juni komen Oostpoort en de Oosterparkbuurt in de belangstelling te staan. In het laatste weekend vertrekken we naar de Indische Buurt en de Transvaalbuurt.

Bij het LiveOost festival richten we ons op het podium van en voor de wijk. In diverse buurten is rondom community art projecten zoals Heim, Kringloopatelier en Muziek in de Buurt een boeiend programma te volgen op het gebied van theater, muziek en dans. Huiskamers, parken en pleinen zijn de podia voor de LiveOost programma’s. Bewoners van Amsterdam Oost krijgen zo jaarlijks de kans hun eigen woonomgeving op een andere manier te leren kennen.

Programma LiveOost Festival 2013 (web)

 

COLOFON

Het LiveOost festival wordt georganiseerd door Stichting De Rode Loper. Het festival heeft inmiddels een stevige plek verworven binnen het culturele leven van Amsterdam. Dat is in de eerste plaats te danken aan de goede samenwerking met en tussen de kunstinstellingen, de bewoners en het Stadsdeel. 

HET FESTIVAL TEAM 

Christine Ravenhorst (festivalleider), Galit Shabi (programmacoördinator), Mylene Dekker (pr-medewerker) en Sebastiaan Brandsen van LiveOost.nl 

BESTUUR 

Susanne Fels (voorzitter) Marieke Marcus (penningmeester) Linda Vosjan (secretaris) en Marco Cops (bestuurslid)

CONTACT 

festival@liveoost.nl

Postbus 94649
1090 GPAmsterdam